Vähän team spiritiä!

Vähän team spiritiä!

”Mitä paremmaksi ratsastajaksi haluat ja mitä parempiin tuloksiin pyrit, sitä enemmän sinun on paneuduttava yksityiskohtiin.” – Kyra Kyrklund

Kisakauden avaus takana ja aloitettiin kevyellä viikonlopulla Voistiossa. Yhteensä reilusti yli kymmenen koulu- ja estestarttia tuli meidän tyttöjen (ja pojan) kohdalla jännitettyä. Vatsahaava ei ollut kaukana! Lauantaina, koulukisojen aamuna, tuli pari muuttujaa Voodyn suhteen, joka päätti olla lähtemättä ja repi kenkänsäkin irti. Niinpä vietiin vain tyttöjen ponit ja minulta jäi HeA ratsastamatta. Että nakersi, varsinkin kun luokan taso olisi ollut sopivan simppeli! Tytöt onneksi pistivät haisemaan, Senni sijoittui raviohjelmassa Playssonilla kolmanneksi 65 % ja Hemu Biitillä heti neljäs häviten pisteen. Ekaa kertaa kisoissa ollut Ansku pääsi hieman tahmeaksi heittäytyneen Playssonin kanssa vielä jaetulle seiskasijalle ja Roosa kouluaitojen virkaa hoitavia puomeja pelkäävän Tessan kanssa kahdeksas. Manta superisti yhtä järkyttyneen Tessan kanssa HeC vihdoin läpi 51 %, tästä hyvä jatkaa varsinkaan, kun poni ei ole vieraissa paikoissa helppo! Suurin plussa tyttöjen lisäksi minulle oli tuomarin antama palaute arvostelupapereissa; ”tarkasti ratsastettu”, ”siistiä ratsastusta”, ”huolellinen ja täsmällinen”… Mahtavaa, kun saa tietää, että tytöt ovat asiat oppineet oikein! Tuomarina toimi Maria Nikkilä.

Tessan ja Mantan rata; huomautettavaa tuli ymmärrettävästi kulmista, joihin poni ei millään tahtonut mennä.

Sunnuntaina Voody päätti mennä autoon ja kenkäasia oli ok, joten Aliisakin liittyi kisatiimiin. Hemu & Biitti, Roosa ja Aili & Playsson menivät ristikkoluokan ja pienen mutkan kautta Roosa sai ratsastettavakseen vielä Juntusten Tauski -ponin, joka ei oman kuskinsa kanssa halunnut tehdä muuta kuin tiputtaa ratsastajaa maneesin hiekkaan. Playsson teki molempien tyttöjen kanssa huippuhyvät nollaradat ja nappasi 2. ja 3. sijat. Roosa otti nollat myös lainaponilla. Biitin tie päättyi kolmoselle, kun vihreä iso ristikko hieman kiukutti. Hemulle kuitenkin isot rispektit, että jaksaa oripojan kanssa tehdä töitä!

Hemu & Biitti vauhdissa, kuva: Riia.

Aili & Playsson sekä Roosa & lainaponi Tauski ruusukkeiden kera.

Aliisa ja Voody debytoivat ensimmäisissä kisoissaan. Ratsukolla takana vain kourallinen ratsastuskertoja ja pari hyppytreeniä. Oli paha sanoa, kuinka ruuna radalla käyttäytyy, joten käskin tytön varautua kaikkeen. Hyvä verkka antoi luottamusta ja Voody hyppäsi Aliisan kanssa siistin 70 cm nollaradan ollen hetken käskisijoilla ja lopulta 7. Jesse ja Salli niin ikään nolla ja 8. sija. 80 cm Voody alkoi lämmetä ja yritti kieltäytä menemästä maneesiin pari kertaa (anteeksi harmaan ponin ratsastaja, joka taklattiin hankeen). Verkassa oikein hyvä, radalla ykköselle tuli uukkari (4 vp.), mutta loppurata nollaa. Jesse hyppäsi Sallin kanssa vielä puhtaan nollan sijoittuen kuudenneksi.

Palppa ja Voody the esteheppa.

ISO KIITOS Voistion väelle, mukavat kisat! Ja kiitos tytöt hienosta kisakauden avauksesta! Mahtavaa, että opit menneet perille ja se näkyy tuloksissa sekä arvostelupapereissa! Olette parhaita, jatkakaa samaan malliin! 🙂 Erityiskiitos vielä Mantalle, joka hoitaa jo tallimestarin ottein tiimiä ja tallia!

Tulevat reissut:

7. tai 8.4. Aliisa & Voody estekisat (Manta & Lotta?)

14.4. Hemu & Biitti, Oripäivät Ypäjällä

16.4. Penina & Voody, Kimmo Sulkalan kouluvalmennus

21.4. Aliisa & Voody, Tampereen Hevosmessut

Allekirjoittanut

Pennie
Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

2 thoughts on “Vähän team spiritiä!

  1. Nyt on pakko sen verran kommentoida, että rispektiä kauheesti sulle kun jaksat tehä töitä näitten tuntiratsastajien/tallityttöjen kanssa, että pääsevät kisaamaan 🙂 Ja jaksat viedä kisoihin ym. että saavat kisakokemusta. Muutenkin puhut tosi positiiviseen sävyyn heistä ja olet muutenkin varmasti tosi tsemppaava! Tuntuu vaan, että osalle r-koulunpitäjistä hevosenhoitajat ovat vain pelkkiä orjia, jotka tekevät kaikki paskaduunit.
    Blogisi on muutenkin kiva, kirjoitat kivasti ja hyvistä aiheista!
    Kaikkea hyvää sinulle ja tallillesi jatkossa!

  2. Kiitos paljon! 🙂 Meillä tämä toiminta ei ole rahanahneutta, olen oikeasti kiinnostunut viemään junnuratsastajia eteenpäin ja meillä homma toimii. Kiitos supermukavan tiimin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *