Hölmöläistalli.net

Hölmöläistalli.net

Bongasin seuraavan loistavan kirjoituksen Hevosurheilusta (28.10.11):

Jäkäti jäkäti

Olisiko aika sopia vihapuhesäännöistä ”hevosväen Suomi24:ssä”
Hevostalli.netissä?

Jos nimellä tai pankkitunnuksella kirjautuminen tappaisikin kyseisen foorumin samantien eikö voitaisi harkita edes tunnisinta, joka paljastaisi samalta koneelta lähetetyt viestit? On jokseenkin törkeää, että keskutelupalstalla voi heittää rajattomasti lokaa nimettömyyden suojista.

Voi olla, että tällainen mahdollisuus on joillekin henkilöille välttämätön. Ties mitä he keksisivät IRL jolleivat pääsisi purkamaan pahaa ololaan oksentamalla sitä nettiin. Mutta silti. Jotain rajaa.

En jaksa uskoa, että esimerkiksi juuri nyt kovin moni eri henkilö on sitä mieltä, että ”Mikael Forstén on katkera ja varmaan ymmärtää sen hyvin, että hänen sijoitustensa arvo vähenee päivä päivältä ja Ninan sijoitusten arvo nousee”.
Sen kun kuulemma kuuli selvästi Forsténin ollessa kommentaattorina televisiolle.
Allekirjoittanut ei kylläkään huomannut mitään erikoista.

Kiinnostaisi tietää, onko teknisesti mahdollista ilmaista keskustelupalstalla, jos henkilö viestittelee eri nimimerkeillä samalta koneelta? ”Kyllä, jos niin halutaan. Konekohtaisia tunnistimia on olemassa”, Hippoksen ATK-osaston Pauli Kukkohovi kertoo.

LEENA ALERINI

Henkilökohtaisesti boikotoin Ht.nettiä pitkään, juuri sen takia, ettei siellä voi miltei mistään keskutella järkevästi. Aina jonkun vatipään on pilattava keskustelu jollain päättömällä kommentilla tai täysin mustamaalaamalla jonkun henkilön. Olen itse joutunut (ja talli myös) loanheiton kohteeksi ja usein se on ollut niin, että negatiivistä asiaa on hakemalla haettu. Todellisuus tai totuus on aivan eri asia.

Puolustelevista tai positiivisista kommenteista ei välitetä. Ht.netti on loistava paikka yrittää pilata yrittäjien, kilparatsastajien ja yksityishenkilöiden elinkeino sekä ura. Ja nimenomaan yrittää. Toivon mukaan suurimmalla osalla kävijöistä on jo järkeä sen verran päässä, että osaa suodattaa kaiken suoraan sanottuna paskan pois.
Miinunpuolena se, että jos taas jossakin on oikeasti kritisoinnin paikka, ei kukaan
pysty asiaa punnitsemaan. Asiallista kritisointia vai kohdistettua sonnanheittoa? Kuka saa mielihyvää toisen ihmisen lyttäämisestä?

Nyt olen silloin tällöin kanavalla selaillut ja lukenut myös yo. tekstissä viitatun topikin. Sen sekä monen muun kyseisiä ratsastajia koskevan aiheen. Mielestäni
kenenkään yksityiselämä ei ole foorumissa ruodittava asia ja se ylittää jo
kunnianloukkauksen rajan. Hevostalli.netin mottona onkin ollut ”puhu asiasta,
älä ihmisestä”. Se vaan ei taida milloinkaan toteutua. Omalta kohdaltani ylläpito
ei ole koskaan edes vaivautunut lähetettyihin sähköposteihin vastaamaan. Moderointi
toimii kuitenkin suhteellisen hyvin, asiattomat viestit poistetaan nopeasti – jos poistetaan. Välillä tuntuu, että joitain keskusteluja roikotetaan vain kävijämäärien takia.

Rekisteröinti ei ole vastaus, jos kävijämäärää katsotaan. Esimerkiksi Hevoset & Ratsastus -lehden foorumi on superhiljainen. Olisiko kuitenkin jonkinlainen muutos hyvä ht.netissäkin? Aikaisemmin tuli vapaaehtoinen nimimerkin rekisteröinti, mutta se ei ole puskista huutelijoita hillinnyt. Yksi ehdotus voisi olla toimivan sähköpostiosoitteen kirjaaminen, joka myös näkyy kirjoituksissa. Ilman sitä ei
pääsisi foorumiin kirjoittamaan. Se hillitsisi miljoonan eri tuntemattoman nimimerkin käyttöä ja estäisi saman henkilön kirjoittelua usealla nimimerkillä. Tarvittaessa kirjoittelijaan saisi jonkinmoisen yhteyden sähköpostilla. Ja taas – toki olemattomiakin maileja saa tehtyä… Ht.net on on täynnä kaikentietäviä teinejä ja kateellisia tätejä – sekä paljon muita! Minusta Ht.netissä ei ole muuta hyvää kuin markkinapalsta.

Allekirjoittanut

Pennie
Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

2 thoughts on “Hölmöläistalli.net

 1. Ht.netin kynsiin joutuminen ei todellakaan ole mukavaa. Okei, sen kautta mm. blogin kävijämäärät nousee nopeasti, mutta usein vain negatiivisten asioiden yhteydessä.. Sen asiosta on blogikin täynnä kaikkea törkeää ja suomeksi sanottuna paskaa. Viestejä onkin sitten kiva puntaroida ja miettiä vastaako, vai poistaako koko viestin.

  Anonyymien kommentoinnin estäminen oli hyvä keino saada suodatettua blogista kaikki törky pois, mutta monella anonyymilla on myös positiivista sanottavaa, jonka takia en tahtoisi anonyymien kommentointia täysin estää.

  Ainoa toimiva ratkaisu ht.netissä olisi ehdottomasti rekisteröityminen tai IP osoitteen näkyminen tjmv.. Nykyään olen itsekkin alkanut boikotoida koko paikan foorumia ja eksynkin sinne lähinnä vain silloin, kun blogin tilastoista näkee jonkun sinuun itseesi liittyvän keskustelun olevan käynnissä.

  Kiittäkää onneanne te, jotka ette ole joutuneet ht.netin kaikkitietäjien kynsiin. Heillä ei useinkaan juuri positiivista sanottavaa ole ;D

 2. Kiitos hyvästä kommentista!

  Ht.netin paskanjauhajat kun ovat itse aina niin täydellisiä hevosihmisiä ja superlahjakkaita ratsastajia. Kumma vain, ettei heitä näy sitten sen enempää missään maailmalla…

  Toki kannattaa aina miettiä, minkälaisen kuvan itsestään antaa juuri blogin tai muun vastaavan välityksellä. Ettei ns. kerjää verta nenästään.

  Nyt pitäisi taas näyttää Facebookin mahti ja järjestää "Boikotoi Ht.nettiä" -tapahtuma! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *