Tallijengi goes Hevosmessut.

Tallijengi goes Hevosmessut.

Tampereen Hevoset -messut su 10.4.2011
Aliisa ja Putte olivat siis päässeet mukaan Hevosmessujen SRL:n jäsentalleille järjestämään ratsastuskoulujen taitokisaan. Mikä onkaan vaikeampi tapa aloitaa uuden ratsukon kisaura, kuin suuret hevosemessut! ;D Pari viikkoa on treenattu järjestelmällisemmin, käyty maneesissa harjoittelemassa rataa, tehty laukannostoja, temponlisäyksiä ym. Ongelmia ollut Puten heikon kohdan eli vasemman laukan kanssa sekä pidätteissä. Esteet sujuneet hyvin, menty n. 80-90 cm.
Matkaan lähdimme aamulla ennen kymmentä ja olimmekin ajoissa Tampereella. Aluksi esiintyjäpassin ja lippujen haku, messuilla kiertelyä – sitten Putte ulos hevosautosta ja verkkailemaan. Verkassa oli oikein hyvä, molemmat laukat irtosi, samoin vastalaukat ja poni kulki reippaasti sekä rentona. Niinpä kun kilpailijat olivat kävelleet esteosuuden radan, otettiin Aliisalta kannukset varmuuden vuoksi pois (myöhemmin todettiin, että tyhmä veto) ja lyhyt esteraippa tilalle.

Putte varikolla, feat. Manta & Aliisa.

Kouluosuudessa tuomarit halusivat nähdän käynnin, kevyen ravin, temponlisäyksen, molemmat laukat ja laukan kevyessä istunnassa. Tätä osuutta oltiin varmisteltu ehkä vähän liikaa, mutta se menikin hyvin! Molemmat laukat löytyi, vaikkakin ensin vasen väärän kautta. Aliisa ”joutui” olemaan ensimmäisenä ratsukkona, joten aloitti myös esteosuuden. Verryttelyhypyt hyviä, vasen laukka rullasi ja oli aika aloittaa rata. Ykkönen ja kakkonen yli, kakkosen jälkeen tuli mutka, mutta suunta löytyi oikeaksi. Stoppi tuli kuitenkin kolmosokserille, johon ilmeisesti vauhti loppui (JA MISSÄ OLI KANNUKSET!!). Samalle esteelle tökki myös seuraava ratsukko…

Epäonninen esterata.

Hienosti meni kuitenkin, olen kovin ylpeä Aliisasta, joka oli kilpailun nuorin ja jolla oli alla suht ”uusi” poni. Eipä kovin moni ratsastus/valmennustalli ollut lähtenyt kilpailuun mukaan – varsinkaan näin pieni kuin me ja Päijät-Hämeen puolelta. Voiton ja sijat veivät Tampere/Pirkanmaan isot rats.koulut, onnittelut! Tuomarit olivatkin sanoneet Aliisalle palkintojenjaossa, että ”tule ensi vuonna uudestaan samalla ponilla”. Kotiin vietäväksi lähti iso SRL:n ruusuke ja taas uusi kokemus nuoren ratsastajan uralla. Hyvä Aliisa & Putte! Kiitos myös Mantalle sekä muulle talliporukalle (+ muille) kannustuksesta!
P.S. Teen vielä valituksen hevosten hoitotuotteista – pestiin raivon vallassa Puttea eilen illalla shampoon, sienen ja juuriharjan avulla. SILTI polviin jäi keltaiset tahrat… No, sitten messuilta ostamaan kuivashampoota ja SILLÄKÄÄN ei tahrat lähteneet! Suoraan maaseudulta – tahroineen päivineen!

Allekirjoittanut

Pennie
Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

3 thoughts on “Tallijengi goes Hevosmessut.

 1. (Ohimennen vinkkinä, keltaisiin koipiin kannattaa kokeilla fairyä. Sitä tavallista, vihreää ^^)

 2. Pieni kommentti messujen katsomon puolelta: Meidän perheen (ja kuulohavaintojen perusteella myös ympärillä istuneiden) sympatiat olivat täysin Aliisan puolella!

  Meistä näytti että kaikki osallistuvat ratsukot eivät ehkä olleet aivan sitä mitä kisan henki olisi edellyttänyt… kovin kokeneilta kisaajilta näyttivät muutamat. Eipä siinä mitään mutta olivatkohan kaikki ratsutkaan normi tuntikäytössä olevia?

  Jokatapauksessa ainakin esteosuuden arvostelu jäi meillä hämärän peittoon. Pudotuksista ja kieltäytymisestä tuomarit kommentoivat "että rata arvioidaan kokonaisuutena, virheistä voidaan jotain miinustaa, ei kuitenkaan normaaleja pisteitä". Ja mitenkäs arvioit kokonaisuuden jos kuitenkin normisääntöjä noudattaen kahdesta kieltäytymisestä diskattiin ja rataa ei saanut suorittaa loppuun. Olikohan nuo erikoissäännöt käyty läpi ratsukoille etukäteen?

  Katsomoon ainakin välittyi sellainen tuntu että kohtelu ei ollut ihan reilua.. Eikä muuten järjestysmiehet ajaneet pois lehtikuvaajaa joka tuli kolmosesteen taakse juuri ennen Aliisan toista yritystä! Sen jälkeen kun seuraavallakin ratsukolla tuli kielto siltä esteeltä lähti kuvaaja pois ja kas, lopuilla kisaajilla este meni ihan hyvin…

  Joka tapauksessa aplodit Aliisalle ja Putelle, hieno suoritus taatusti todella jännässä tilanteessa!

 3. Kiitos palautteesta! Huomasimme myös mainitsemistasi seikat, me ainakin lähdimme kisaan mukaan 100 % opetushevosella ja oppilaalla. Emme olleet saaneet (tuskin muutkaan) mitään erityisohjeita tai sääntöjä koskien kilpailua – lähinnä vain että kyseessä on pistearviointi. Paikan päälläkään ei tullut informaatiota tai ohjeistusta. Noh, ehkä ottavat palautteesta oppia ensi vuodelle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *