Vinkkejä voittavan ravihevosen valintaan

Vinkkejä voittavan ravihevosen valintaan

Suomi on eittämättä raviurheilumaa ja suomalaiset ovat lyöneet vetoa raveista jo vuosikymmenien ajan. Se on erittäin tärkeä osa itse ravikilpailuja ja samalla suomalaisten yksi suosituimmista urheilulajeista vedonlyönnissä. Nykyään vetoja voidaan asettaa niin paikan päällä raveissa kuin suoraan verkossa, joka on huomattavasti kätevämpi keino.

Netissä vetoja asettaessa apunasi ovat myös lukuisat vedonlyöntisivustot. Voit tällöin vertailla kertoimia, asettaa monipuolisia vetoja ja lukea niiden ennustuksia tulevista lähdöistä, jos et itse ole varma siitä, mitä hevosta kannattaa veikata.

 

Perusjutut kuntoon!

Vedonlyönti on monipuolinen laji, eikä siinä menestyminen ole helppoa. Voit tietenkin valita aina jokaisesta lähdöstä ennakkosuosikin, jonka kerroin on kaikkein pienin ja tällä tavoin parantaa voittomahdollisuuksia, mutta kyseinen taktiikka ei tuo pitkällä aikavälillä suuria voittoja.

Opiskele siis ensin itse lajia ja siinä kilpailevien hevosten taustoja. Etenkin suuret tapahtumat, kuten Kuninkuusravit ja St. Michelin -ajot, ovat erinomaisia tilaisuuksia napata yllätysvoittaja ja täten voittaa paremmalla kertoimella. Netissä voit lyödä vetoa myös kansainvälisistä kilpailuista, kuten Elitloppetista tai Prix d’Amériquesta.

 

Analysoi lähtö tarkasti

Raveista veikkaaminen on monesti tilastojen ja alan tutkimista. Tutki lähtöjen osallistujien kilpailutilastot ja niiden lähimmät tulokset. Katso netistä, onko hevosella ollut jokin loukkaantuminen tai muu suoritukseen vaikuttava tekijä, joka voisi joko parantaa tai huonontaa sen suoritusta tällä kertaa. Lue lisäksi valmentajien kommentteja.

Hevosten kanssa kilpaileminen on haastavaa, koska kyseessä ovat eläimet, joiden tunnetilat ja vireys voivat vaihdella muita urheilijoita enemmän. Täten raveissa voidaankin nähdä normaalia useammin yllätyshetkiä kun voittajasuosikki laukkaakin itsensä ulos tai ei pysty nousemaan muiden rinnalle huonon lähtöradan takia. 

Jätä siis analyyseissa tilaa yllätyksille ja yritä ymmärtää hevosten luonnetta, kuten onko se taipuvainen laukalle ja missä olosuhteissa epäonnistumisia on syntynyt. Hyvä ymmärrys kokonaistilanteesta helpottaa voittavan hevosen valintaa. Tee mahdollisimman realistinen arvio siitä, mikä hevosista voisi voittaa.

 

 

Valmentaja ja ohjastaja ovat yhtä tärkeitä opiskeltavia

Suomesta löytyy useita maineikkaita ravivalmentajia, joista jokainen valmentaa hevosia omalla strategiallaan. Joillakin se voi olla lempeämpi kuin toisilla, mutta valmennuksella pyritään saamaan huippukunto osumaan aina tiettyihin kauden huippukilpailuihin. 

Tutustu valmentajien suunnitelmiin kauden suhteen ja samoin myös valmennustaktiikoihin. Katsasta ohjastajakin. Hyvä ohjastaja osaa ajaa hevosta taidokkaasti alusta loppuun, kun taas melko kokematon ohjastaja voi epäröidä ja täten vaikuttaa suoritukseen negatiivisesti. Muita suoritukseen vaikuttavia tekijöitä ovat muun muassa keli, radan kunto ja hevosen varusteet.

 

Vedonlyönti hevosista on monen asian summa

Hevosurheilun seuraaminen on monimutkaista puuhaa ja vedonlyöntiä varten sinun täytyy ottaa huomioon useita seikkoja ennen kuin pystyt asettamaan voittavan vedon. Onnistuneen suorituksen muodostavat hevonen, ohjastaja ja valmentaja, mutta ulkopuoliset tekijät kuten sää, radan kunto, varusteet ja muut hevoset vaikuttavat yhtä paljon.

Kun yhtälössä on mukana eläin, lopputulokset voivat olla yllättäviä ja juuri näitä yllätyshetkiä on hyvä yrittää ennakoida. Sen saavuttaminen voi kuitenkin viedä vuosia aikaa ja vaatia runsaasti opiskelua.

 

Kuvituskuvat: Pixabay

 

Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.