Katse eteenpäin.

Katse eteenpäin.

Kuvassa ihana Emma (IG: @sporthobune) sekä Akro HHF-messuilla. Kuva: Pihla Parikka

 

Minulle kuuluu hyvää! Sen ääneen sanominen on yhä vaikeaa, mutta vielä kesken olevista asioista huolimatta olo on pirteämpi. Pessimisti sisimmässäni toki pelkää, että heti jos mene paremmin, jostain nurkan takaa tulee pian taas turpaan… Niska ja selkä on ollut parempi, kiitos fysioterapian ja urheiluhierojan, jossa pyrin käymään säännöllisesti. Päivittäisiä jumeja ja rutinaa on edelleen, mutta jäätävät päänsäryt ovat vähentyneet.

Isoin muutos tälle keväälle on varmasti muutto, joka on järjestysnumeroltaan joku miljoonas. Ollaan niin kyllästyneitä muuttamiseen, joten toiveena olisi, että tämä olisi ikäänkuin se back to the headquarters – paluu tukikohtaan. Palaamme huhti-toukokuun vaihteessa takaisin Hollolaan (Hämeenkoskelle) ja jätämme Ypäjän useamman vuoden asumisen jälkeen. Alex sai vuoropäällikön option vanhalta työpaikaltaan ja aloitti siellä jo tällä viikolla. Mauno ja Akro siirtyivät kotitallille, jotta Alex saa niitä treenattua. Loput hevoset muuttavat Ypäjältä huhtikuun alkupuolella. Äiti ja isä etsivät pienempää asuntoa, niinpä meidän karavaani valloittaa tilan taloineen. Pientä pintaremonttia on luvassa…

 

Kuvat: Anni Ihalainen

 

Ja tosiaan – Akrobats teki myös comebackin. Universumi on siitä hassu, että joskus se ohjaa polkuja takaisin yhteen. ? Akro ja kumppanit ovat olleet olosuhteiden pakosta kevyemmällä liikunnalla, mutta nyt Alex pääsee pumppaamaan lihaksia, kun on oma kenttäkin käytössä! Tällä kaudella Alex edustaa Kaarinan Kenttäratsastajia, joten yhden välikauden jälkeen hänkin pääsee taas radoille. Alex ja Akro polkaisivat ”kisakauden” käyntiin viime viikonloppuna Helsinki Horse Fair -messuilla, jossa he kisasivat jokaisena päivänä some-tuttujen handlerkisan. Akro on vaan niin mahtava hevonen, oli aivan tyyni ja hänestä kaikki oli ihan okei. Alex kävi ruunan kanssa messujen sulkuaikana ratsastamassa areenalla ja eksyipä Jessekin satulaan parin vuoden tauon jälkeen!

Messujen pääpointti oli promota Rideä kaiken ohella ja infolava olikin nimetty lehden mukaan. Ride on saanut kivasti tilaajia ja lukijoita, joten suunta on selkeästi positiivinen. Olemme myös Tampereen Hevoset -messuilla ja sinne tehty messuextra tulee pitkästä aikaa myyntiin Lehtipisteelle. Myyntipaikkojen määrä kasvoi viime vuoden 137:stä huikeaan 440:een! Oli oikea ratkaisu karsia kaikki muu ja keskittyä vain median tuottamiseen, erityisesti Rideen.

Jos toukokuussa olemme päässeet elämässä eteenpäin, haluaisin pitää hetken ihan oikeaa lomaa. Meille olisi jo Hollolaan tulossa kesätyöntekijä, joten se voisi olla jopa mahdollista. Kroppa ja mieli on ollut niin pitkään stressitilassa, ettei siitä palautuminen ole ihan helppoa. En kertakaikkiaan ole levännyt, vaikka nukkuisin (tai olisin nukkumatta). Ehkä olisi aika huokaista ja päästää möykystä irti. Tammikuun lopulla sain bussissa matkalla Helsingistä kotiin paniikkikohtauksen, jota en siksi tunnistanut ensin. Vasta lääkärin todetessa asian, ymmärsin, että stressi on ottanut uuden, fyysisemmän muodon. Toinen kohtaus tuli pari viikkoa sitten aamuyöstä, kun olin vienyt koiran pissalle. Uni ei tullut, ajatukset lähtivät looppaamaan ja lopulta tuntui, että tukehdun. Niin hirveää tunnetta ei ole ennen ollut.

Rohkeana haaveena olisi käydä vapun tienoilla taas katsomassa Badmintonin kisoja Briteissä, josta olisikin aivan liian helppo jatkaa Eurooppaan nollaamaan. ?  Toive opiskeluista on myös pinnalla, hain viime syksynä ammattikorkeaan, mutta oli niin kipeä, että pääsykoepäivä meni ohi. Tänään laitoin uutta hakua ja nyt oli mahdollista laittaa mukaan uusi hevosalan liiketoiminaan liittyvä tradenomin tutkinto! Kolmas tutkinto olisi ihan fine.

 

 

 

Loppuun vielä latvialaisen Lapsen, eli Duken kuulumisia. Hän kasvaa kovaa vauhtia, ehkä liiankin, sillä sille oli jo laitettava etukengät. Jättimäisten polvinivelet lisäksi sillä on komeat lapion kokoiset kaviot, jonka vuoksi ne uhkaa levitä liikaa. Sievät, kevyet ravikengät auttavat siihen. Kengitys ei vaikuttanut juurikaan Duken mielentilaan, siinä olla möllötti. Dukella on myös käynyt satula selässä, eikä tyyppi ollut siitäkään moksiskaan. Se olisi tarkoitus totuttaa syksyllä satulaan ja ratsastajaan, jotta ensi keväänä on helpompi jatkaa ”tosissaan” ratsutusta. Jahka saadaan kärryt, Duke opetetaan ajolle asti. Ohjasajo ja juoksutus on tällä hetkellä ok.

Lisää reaaliaikaisia uutisia löytyy meidän Instasta, seurantaan on hyvä laittaa ainakin @playssonnet ja mun oma tili @itsmepennie ?

 

Allekirjoittanut

Pennie
Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *