Maunosta tulee mestari.

Maunosta tulee mestari.

”Työ tekijäänsä kiittää.” – vanha suomalainen sananlasku

”Maunossa vara parempi.” – toinen vanha suomalainen sananlasku… eiku.

Suomenratsujen Kuninkaalliset on saatu viikonloppuna Ypäjällä päätökseen. Teimme taas Matildan kanssa neljän päivän urakan Just Dressagen expoteltalla. Päivät olivat pitkiä, mutta loppujen lopuksi antoisia. Tapahtumamyyjän homma vaatii äärimmäistä sosiaalisuutta ja tulikin juteltua lukemattomien ihmisten kanssa! Lokakuussa siintää jo Helsinki International Horse Show, joka hieman jännittää… 😉 Siellä sitten riittää väkeä!
Niinpä olleen sattuneesta syystä en ole ehtinyt omaa blogiani päivittää hetkeen ja täytyy myöntää, että portaalinkin puolella on tulossa jonossa uusia artikkeleita sekä muuta mukavaa. Minulla oli Ypäjällä kannettava mukana, mutta en enää iltaisin jaksanut mitään ”järkevää” tehdä. Tarvitsenkohan minä vihdoin sen kauan kaipaamani assarin?
Meillä kotona on kaikenlaista ehtinyt tapahtua. Asumme nyt jonkin aikaa Palomaalla vanhempieni tilalla, ihan käytännön ja taloudellisista syistä. Reilu viikko sitten (vai kaksi?) meille saapui kuitenkin Mauno. Ne, jotka tuntevat minut paremmin, tietävät millainen suhde minulla on suomenhevosiin. En tule niiden kanssa toimeen. Suomenhevoset eivät pidä minusta, enkä minä niistä. Olen puoliveri-ihminen. Onhan minulla ollut ratsutettavana paljonkin suokkeja ja yhden tamman ehdin usempi vuosi sitten (jopa kolme kuukautta) omistaa. Mutta ei, not my thing… Jokatapauksessa, syystä tai toisesta Mauno on nyt kotiutunut Palomaalle ja täytyy sanoa, ettei tämän hetkinen ”konkurssini” siitä sen enempää kärsinyt. Mikä Mauno sitten on miehiään?
Ensinnäkin Mauno on ruunapoika ja ikää 6 -vuotta. Hän on jonkin verran tehnyt ratsun töitä, mutta vaatii vielä paljon treeniä. Ratsastuskouluun hänestä ei vielä ollut, tästä syystä hän on nyt meillä. Maunolla on täällä kotona ehditty vähän ratsastella, mutta itse en ole sinne vielä kiivennyt tekemään omia toteamuksiani. Kaikesta huolimatta Mauno on Persoona. Mauno on rento jäbä, jolla on elämänmakuinen asenne. Maunolla on tekemisen meininki! Mauno on söpö virtahepo ja ilmeeltään ystävällinen. Pahinta on, että Mauno rikkoo pahoja stereotypioita, joita olen suokeista luonut mieleeni vuosien saatossa. Mauno ei ole luupää ja paksukallo. Tai ehkä on, mutta en myönnä sitä. Maunosta tulee vielä mestari.
Koko loppuviikon seurasin Ypäjällä suokkiratsukoiden kilpailusuorituksia ja puhuin suokki-ihmisten kanssa. Vähän alkoi mieli leikitellä ajatuksella, että olisiko Mauno täällä ensi vuonna? Rehellisesti sanottuna, minulla ei juuri nyt ole mitään suunnitelmia sen enempää Maunon suhteen. Sitä ratsastetaan nyt eteenpäin ja katsotaan, mitä käteen jää. Mauno ei rakenteestaan huolimatta ole perinteinen peltojyrä, vaan liikkuu yllättävän hyvin! Kantaa itseään ja jalkakin nousee. Tarkkailemme varovaisesti mihin Maunolla riittäisi paukut. Sitä on aikaisemmin irtohypytetty, joten voi olla, että Miksulle on taas stunttikuskin virka tiedossa… 😉
Päivittelen lähipäivinä lisää tarkempia kuulumisia! Niin paljon on kaikkea mielessä… Ajankohtaiset ja reaaliaikaisemmat uutiset löytyvät näppärimmin Playsson.netin Facebookista tai portaalista!

Allekirjoittanut

Pennie
Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

4 thoughts on “Maunosta tulee mestari.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *