Kuumimmat kuulumiset.

Kuumimmat kuulumiset.

Viime aikaisia tapahtumia meidän suunnalta.

Vappu tuli, joten kesäkin alkaa olla ovella! Nähty jo peipponen ja västäräkki sekä kuultu kuovi varmoina kevään merkkeinä! Angry Birdseistä puhumattakaan… 😀 Sunnuntaina Lotta ja Biitti olivat Orimattilassa match show’ssa, tuomarina Marianna Paavolainen. Playssonia en uskaltanut ottaa mukaan, sillä se voitti viimeksi BIS 1:sen Paavolaisen tuomaroimana… 🙂 Lottaa on nykyään vaikea viedä näyttelyihin kesäihottuman takia, mutta nyt ollut hyvässä kunnossa ja toivotaan, että pysyykin loimen avulla! Lotta sai I palkinnon paristaan, vaikka pyörikin kovasti Aliisan esittämänä rakennearvostelussa. Biitti sai odotetusta II palkinnon. Tässä arvostelut, kuvia laitan myöhemmin:

Lotta: ”Hyvä rotu- ja tammaleima, vankka, saisi olla ryhdikkäämpi. Piirteetön lapa ja säkä (= paksu, toim. huom.), syvä runko, pyöreä lautanen. Tj länkinen käynnissä. Liikkeet tarmokkaat, energiset. Ravi kevyt, tahdikas, saisi työntää paremmin takaa. Hyvässä kunnossa.”

Biitti: ”Selvä rotu- ja orileima, ryhdikäs. Pitkä kaula, hyvä säkä, lyhyt selkä, luisu lautanen. Ej sapelissa, kiverä kinner, tj venot vuohiset, epävakaa kinner käynnissä. Liikkeet tarmokkaat, lyhyet. Ravissa edelleen epävakaa kinner (voimaton takaa). Hyvässä kunnossa, käyttäytyi ja esitetty hyvin.”

Tällä kertaa ei muita palkintoja, mutta Lotta ja Playsson osallistuvat 12.5. Mäntsälän match show’hun. Jos vaikka vanha herra nappaisi taas BIS-sijoituksen… 😉

Tänään oli tallilla vappukisat omille ratsastajille ja oikein mukavaa oli! Kiitos osallistuneille ja onnea sijoittuneille! Tulokset löytyvät tallin FB-sivulta (linkki tuossa sivupalkissa oikealla). Erityisen ylpeä olen Mantasta ja Topista, jotka sijoittuivat 60-70 cm luokassa kolmansiksi. Manta tosissaan tehnyt töitä ruunan kanssa! Uskallan varmasti laskea heidät jo kesällä ulkopuolisiin kisoihin.

Muuten tallia ympäröivät kaikenlaiset ponihankkeet; tytöillä on ylläpitoratsun jahtausta ja minulla lähinnä näiden ”omien” ratsujen myyntiä… Aamupäivällä ehdin jopa ratsastaa vihdoin Voodyn, jonka selkään en ole pariin viikkon päässyt, koska se ollut tunneilla tai oppilaiden kanssa kisoissa. Tehtiin vain vähän taivuttelua ja väistöjä sekä ravissa että laukassa. Edelleen ongelmana pitkäksi venähtäminen, josta mm. Marika juuri mainitsi nähtyään videon Voodysta. Ehkä saadaan se korjattua viimeistään, kun menemme Voodyn kanssa elokuussa muutamaksi viikoksi Viroon. Muuten olen menossa seuraavaksi 20.5. Mäntsälässä HeA:10, jonka jo jotenkuten osaan. Kunhan vaan ratsu ei perseile…

Allekirjoittanut

Pennie
Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *