Kahtasataa kohti!

Kahtasataa kohti!

Lukijakilpailu!

160 lukijaa kasassa, kiitos paljon! Jälleen on luvassa lukijakilpailu,
jonka palkinto on tällä kertaa yllätys, mutta hevosvarusteissa pysytään!
Kilpailuun pääsee mukaan vakilukijat kommentoimalla tähän postaukseen ”jep
31.1. mennessä. Pyydän myös teiltä ideoita; mistä aiheesta haluaisitte
asiatekstejä
lukea?

(Kiitos Sadulle Picnik -linkistä!)

Allekirjoittanut

Pennie
Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

35 thoughts on “Kahtasataa kohti!

 1. Jep ! Sie kun ratsutat hevosia
  (oonhan nyt oikeessa? :D) niin voisit kirjottaa vaikka ratsutuksen osa-alueista jotain ? Jos nyt ymmärsit mitä tarkotan 🙂

  Mua kiinnostais (varmasti myös muitakin!) myös kaikki kouluratsastukseen liittyvät tekstit kuten sulla joskus oli niitä ulko-ohja, puolipidäte ym teksti juttuja 🙂

 2. Jep!

  Ois kiva lukea vähän teidän tavoitteista ja ehkä jostain sellasista haaveista hevosten suhteen/tulevaisuuden suhteen!:)

 3. Jep

  Omien heppavammailuitteni takia on pitänyt alkaa harrastamaan tuota koulupuolta hieman enemmän.. Joten kouluratsastuksesta olisi mukava lueskella juttuja 🙂

 4. jep

  Itse tykkään myös lukea juttuja kouluratsastuksesta. Ajatuksiasi valmentautumisesta, tavoitteistasi ynnämuusta.

  Ehkäpä kuulisin mielelläni myös siitä, kuinka suunnittelet ratsastuskertojasi etukäteen. Onko sinulla ehkä etukäteen suunnitelma "Tänään tehdään sulkutaivutuksia diagonaalilla."? Vai onko sinulla jonkinlainen kaava, jota toteutat aina ratsastaessasi "Ensin ratsastan ympyröillä – kun hevonen on siinä hyvä ja läpi siirryn tekemään uralle erilaisia taivuksia – kun hevonen on siinä hyvä siirryn tekemään vastalaukkoja jne."? Ja tällä kaavalla siis tarkoitan sitä, että mikäli hevonen ei läpäise kaavan ensimmäistä tasoa, niin sitten pyörit ympyrällä koko tunnin. 🙂 Vai menetkö aina vaan fiiliksen mukaan "Nyt tämä hevonen tuntuisi siltä, että nyt voisi tehdä vähän väistöjä."?

  Kuulisin myös mielelläni kuinka usein ja kuinka pitkiä aikoja liikutat hevosiasi. Tunnin joka päivä? Pidätkö hevosillasi vapaita tai kevyempiä päiviä ja saavatko ne juosta tunnollisesti töissä joka päivä? Ja yleensäkin mietteitäsi tästä asiasta. 🙂 Entäpä oletko sitä mieltä, että jos hevonen on mukava ja läpi ja tyytyväisenoloinen jo 20 minuutin töiden teon jälkeen niin siihen on hyvä lopettaa ja lähteä hyvillä mielin talliin? Vai onko siitä vasta hyvä aloittaa kunnon hommat?

  Ehkäpä myös ajatuksia valmentamisesta ja valmentautumisesta olisi mukavaa lukea. Oletko sitä mieltä, että kannattaa etsiä se yksi ja oma valmentaja, jonka sanaan uskoo, ja jonka kanssa pyrkii monen vuoden pitkäaikaiseen yhteistyöhön? Vaiko ehkä käydä useamman eri valmentajan silmän alla tilaisuuden tullen ja pyrkiä keräämään parhaat vinkit jokaiselta? Edes kuunteluoppilaana istuen. Kuinka usein ratsastajan tulisi mielestäsi päästä ratsastamaan kotivalmentajansa silmän alle?

 5. Kiitos ideoista, varsinkin Lammas – kovin kiintoisaa! Ratsutus on arka aihe kirjoittaa, sillä tässä maassa ei tyyliin muita ratsuttajia tunneta kuin Siiri Kyrö ja Anna Kärkkäinen. Muut EIVÄT voi olla päteviä tai taitavia. 😉 Hyvin nopeasti pääsee haiden hampaisiin, kuten huomasin taas tässä yksi päivä…

  Kuten sanottu, Lammas antoi hyviä vinkkejä, joihin varmasti paneudun! Kyllä aion ratsutuksestakin kirjoittaa, antaa ensin pölyn laskeutua! 🙂

  Lisää?

 6. Jep

  Kerro vähän miten suunnittelet ratsastustunnit/valmennukset etukäteen! Mietitkö täysin ratsukkokohtaisesti, tai ylipäätänsä mitä otat huomioon suunnitellessasi valmennusta esim tällaisille uunoille :'D Mitä katsot ensimmäisenä ratsukossa ekalla tunnilla? Jne 😀

  Ja sitten kerrot mikä on ollut tasokkain hevonen kellä oot kuunaan ratsastanut tai kilpaillut!

 7. jep!

  Asiateksti esimerkiksi pohkeenväistöstä tai avotaivutukseta voisi olla kiinnostava, tosin en ole varma oletko näistä jo kirjoittanut kun en ole blogia hirmuisen kauan seurannut 🙂 Vinkkejä kuitenkin eri kouluratsastusliikkeisiin ja tehtäviin!

 8. Jep!

  Mun mielestä ois mukava saada asiatekstejä esimerkiksi:
  -kuolaimista ja niiden valinnasta. Voiko vahva kuolain olla perusteltu?
  – Apuohjista. Voiko olla hyötyä vai aina vain haittaa?
  – Miten ratsastustunti rakennetaan? Milloin suunnittelet tunnit, miten, mitä ajattelet silloin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *