Sata ja yksi asiaa – SISÄLTÄÄ VIDEOITA!

Sata ja yksi asiaa – SISÄLTÄÄ VIDEOITA!

Ei vieläkään kovin asiapitoista postausta…
Olemme siis palanneet Virosta. Oli antoisa vuorokauden mittainen reissu, jonka aikana tytötkin pääsivät ratsastamaan kunnon kouluhevosilla! Kaktu ja Futura -blogin hengessä päätimme tehdä oman videopostauksen, josta saatte nyt sitten nauttia (tahi kärsiä)! Ja kyllä – olemme juuri niin rasittavia kuin video antaa ymmärtää… ;D Tai lähinnä minä.

Töitä riittää, meillä mielenkiintoinen oriprojekti alkamassa Satu R:n kanssa. Kunhan keksitään milloin pääsemme käymään hevosautolla Porissa. Itse palaudun Viroon parin viikon kuluttua auttamaan tallissa ja hevosten ratsastamisessa. Tarjottiin töitä, joten menen sinne enemmän kuin mieluusti!
Eilen illalla kävi hevoshieroja Minna Salo hieromassa Puten. Sillä ollut vasemman laukan kanssa ongelmia, joten halusin saada selvyyttä onko jossain kohtaa lihaksissa eroja. Muutenkin on hyvä, että opetushevoset käydään säännöllisesti lihaksista läpi. Ennaltaehkäisevänä hoitona. Minna on käynyt meillä vuosia hieromassa hevosia ja mielestäni hevoshieroja kuuluu osana tiimiin, kuten kengittäjä tai eläinlääkäri. Minna on taitava hieroja, jolla yli 30 vuoden kokemus hevosista. Hän on valmistunut aikoinaan Tampereen Urheiluhierojakoulusta. Koska Minnalle Putte on uusi potilas, juoksutin sitä hetken ja katsottiin liikkeet. Vika paikallistettiin pian.
Putte sai aluksi TENS -laitetta selkään. TENS -laite eli Transcutaneus Electro Nerve Stimulation on vapaasti suomennettuna ihonläpi sähköä antava lihaksia ja hermoja aktivoiva vekotin. Tenssiä käytetään akuuttien ja kroonisten kipujen poistamiseen, ääreisverenkierron vilkastuttamsiseen, fyysisen suorituskyvyn lisäämiseen ja rentouttamiseen. Sillä pääsee syvempiin lihaskerroksiin, mihin käsin hieromalla ei pääse.

Putte ja Puten tenssilätkät.
Lopuksi Minna käsitteli lavat käsin hieromalla. Putte oli täysin rento mies, tyystin lötköpötkö ja haukotteli. Teki ilmeisen hyvää! Putella kerääntyy myös rasitusnestettä jalkoihin vaikka kylmäys tehdään aina liikutuksen jälkeen. Siihen Minna suositteli, että tehdään itse liftingiä eli hierotaan jaloista nesteet ”nostamalla” liikkeelle. Joskus Asikkalan kouluaikoina Minna kävi pitämässä meille 10 ov:n hierontakurssin, joten toivon mukaan muistan miten homma toimii…

Puttea hierotaan.
Eilen oli vielä kisapäivä. Oltiin Hämeenlinnassa Alaspään ratsastuskeskuksessa Ellin kanssa koulukisoissa. Ohjelmana oli ensimmäistä kertaa pitkän radan Helppo B. Ei suurta voittojuhlaa, mutta läpi ja 56 % sekä tuomarilta terveisinä tsempit tuleviin treeneihin. Muodon kanssa vielä töitä, tosin siitä ei huomautusta tullut. Keskiaskellajitkin suht hyvillä numeroilla läpi, etenkin keskikäynti, jonka kanssa ollut kovasti vaikeuksia. Näimme myös Ellin kasvattajan, joka oli tullut kisoja katsomaan. Mielenkiintoisista asioista tuli juteltua. Tässä vielä video radasta:

Allekirjoittanut

Pennie
Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *