Hevoshullut vaativat hoitoa.

Hevoshullut vaativat hoitoa.

”Stupid is as stupid does.” -Forrest Gump

Olen yhä vakuuttuneempi siitä, miksi hevoshulluja on alun alkaenkin sanottu hevoshulluiksi. Tämän lajin ja alan parissa ei ole kuin enemmän tai vähemmän seonneita ihmisiä ja lopuista tulee niitä viimeistään matkan varrella. Me hevosihmiset emme voi olla järkeviä, kun ajatellaan jo pelkästään sitä, että syydämme kaikki omat rahamme (ja varastetut) näihin jaloihin pakoeläimiin.
Toki jokainen omalle asialleen vakautunut toimii täysillä sen suhteen, oli kyseessä autourheilu, golf tai koiraharrastus. Jostain syystä kuitenkin harraste-eläinten pariin kerääntyy jumalaton määrä vihaisia, kateellisia ja katkeria mulkvisteja, joiden tehtävänä on aina pistää muita paremmaksi tai polkea muut suohon. Sanotaan, että kateus on suomalaisten perisynti – true dat.
Tuntuu, että olen jauhanut tästä aivan liian usein, mutta kerrataan nyt vielä kaikkien paukapäiden takia. Minulla ei ole tarvetta nostaa itseäni pyhimyksen rooliin, sillä olen aina ollut suorapuheinen, enkä ole ollut kiinnostunut mitä ihmiset saattavat sanoa. Mutta – olen oppinut kantapään kautta monta asiaa ja joutunut ottamaan vastuun tekemisistäni. Kaikki juoruavat, mutta eivät mustamaalaa tai keksi valheita tai olettamuksia. Miksi sitten muiden asiat kiinnostavat ja aiheuttavat pahaa mieltä?

”Keskustelupalstojen ylläpitäjät syyllistyvät kiusaamiseen ihan yhtälailla.”

Nettikirjoittelu on tehnyt kiusaamisesta helppoa. Tallikiusaamista on ollut maailman sivu, mutta nyt se on siirretty nimettömäksi ja kasvottomaksi langattomien yhteyksien päähän. Ei ole mikään salaisuus, että poliisi ei tee näille tapauksille mitään. Ei ole tarpeeksi resursseja ja lainsäädäntö määrittelee tietyllä tavalla esim. kunnianloukkauksen rajan. Keskustelupalstojen ylläpitäjät syyllistyvät kiusaamiseen ihan yhtälailla, koska IP -osoitteet eivät ole kaikilla palstoilla nähtävillä. Jokainen jättää jäljen nettiin, sitä ei sovi silti unohtaa. Olen puhunut nettikiusaamisesta paljon rikospoliisien sekä nettivalvontaa hoitavien yksikköjen kanssa, aihe on vaikea ja monimutkainen. Pahinta on, että ”puskista huutelijat” tietävät sen – heitä ei voi saada kiinni.
Kitkemisen sijaan pitäisi siis miettiä motiiveja. Mikä ajaa kirjoittelemaan nettiin, kiusaamaan somessa tai haukkumaan valintoja ihan suoraan vaikka Facebookissa? Miksi joku on niin kiinnostunut toisen elämästä, että siihen jaksaa uhrata aikaa ja vaivaa? Onko syynä kateellisuus, viha vai katkeruus? Jos olen jonkun mielestä täysi mäntti, ei se oikeuta kailottamaan mielipiteitään pitkin world wide webiä… Totta kai tässä on nyt oma lehmä ojassa, olen miettinyt mikä aiheuttaa Playsson.netin massiivisen, järjestelmällisen dissauksen aina, kun mahdollisuus tulee? Se ei ole vainoharhaisuutta.
Olen puhunut ystävieni, tuttujeni sekä bloggaajien kanssa yleisestä mollausilmiöstä. Harva bloggaaja bloggaa työkseen ja vaikka bloggaisikin, sen ei pitäisi olla kenellekään ongelma. Ne, jotka oikeasti panostavat bloggaamiseen (en minä…) käyttävät postauksen työstämiseen useita tunteja. Joku tekee mielenkiintoista, luettavaa sisältöä ilmaiseksi ja saa siitä palkaksi paskat niskaansa. Kuka haluaa enää blogata? Ei blogien ”kulta-aika” ole mennyt, lukijat ovat tappaneet sen hohdon ampumalla itseään samalla jalkaan. Jos et ole johonkin tyytyväinen, tee se sitten itse paremmin.
Jos jollekin tulee vielä yllätyksenä, olen yrittäjä ja teen koko portaalin toimintaa liiketoimintana. Aluksi olin huolestunut, kuinka tahallinen haitanteko häiritsisi bisnestä. Turhaa olen huolehtinut, se ei ole näkynyt missään – päinvastoin. Kävijämäärät kasvavat jatkuvasti, yhteistyökontakteja tulee suoralla syötöllä. Playsson.net on kaupallinen yritys. Blogiportaali on terminä huono, sillä teemme kaikkea muutakin. On epäreilua meille ja muille blogisivustoille, että meitä vertaillaan keskenämme. Me emme ole uhka toisillemme, vaikka sitä yritetään koko ajan tästä vääntää. Yksittäisille ihmisille ja heidän ratkaisuilleen tai käytökselleen en voi mitään. En jaksa ojentaa kättäni enää sellaisiin suuntiin.

”Sosiaalisen median myötä omien ajatustensa jakaminen on nopeaa ja vaivatonta.”

Kaikessa kauneudessaan hevosharrastus, hevosblogit, niidet pitäjät ja koko blogikulttuuri on rikasta! Ennen oli yleisempää kirjoittaa ratsastuskerroista varsinaiseen paperiseen tallipäiväkirjaan, mutta sosiaalisen median myötä omien ajatustensa jakaminen on nopeaa ja vaivatonta. Aiemmin mainitut negatiiviset asiat ovat sen kolikon kääntöpuoli. Toinen puoli tarjoaa oppimista muiden kautta, verkostoitumista uusien tuttujen kanssa ja yhteisöllisyyttä. Olen niin moneen kertaan korostanut yhteistyön tärkeyttä tällä alalla. Miksi siis joku haluaa ottaa joltain tällaisen tilaisuuden pois ja mitä hän siitä itse hyötyy?

Miten sitten jokainen meistä voisi kehittää hevosalaa ja blogimaailmaa paremmaksi? Älkää pelätkö esittää omia ideoitanne, sillä aina on joku joka on samaa mieltä ja antaa tukensa. Nettikäyttäytymisessä nyrkkisääntö ”jos sinulla ei ole mitään hyvää sanottavaa, älä sano mitään” on oikein hyvä. Kriittinen saa ja pitää olla, mutta palautteen voi esittää niin monella eri tavalla. Henkilökohtainen palaute omalla nimellä on reilua kaikille.

Sitten vielä loppuun mainostauko koskien yhteisöllisyyttä. Playsson.net on avannut Ypäjälle oman toimiston ja showroomin. Järjestämme tänä kesänä myymälässä oikeasti kaikille avoimen bloggaajaillan, johon kaikki ovat tervetulleita!

Allekirjoittanut

Pennie
Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

4 thoughts on “Hevoshullut vaativat hoitoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *