HHF: Keppihevosten kilpailut.

HHF: Keppihevosten kilpailut.

Helsinki Horse Fair 7.-8.3.2015.


Viikonloppuna oli myös pienemmille hevosharrastajille messuohjelmaa, nimittäin keppareiden merkeissä. Meiltä lähti kisamatkalle sunnuntaina kaksi keppariratsukkoa, Sini ja Aliina. Ratsuina heillä oli Ellun Huopa ja Käsityön valmistamat hepat, Ellun El Oliver ja Ellun La Paloma. Kepparit herättivät paljon kiinnostusta messuilla ja saivat kehuja! Tytöt saivat kilpanumeroiksi 34 ja 35. Lähtijöitä oli pitkälti yli 70 kpl ja ratsukot oli jaettu useampaan ryhmään. Jokainen ratsukko palkittiin ruusukkeilla ja erityismaininnat saivat pokaalit.

Rata oli tyttöjen mielestä erittäin helppo, ainoastaan kolmoissarja tuotti pään vaivaa. Kyselivät minulta kannattaako mennä laukalla, kun on niin ahtaat välit. Suosittelin ravissa ”in and outia”. Rata alkoi ämpäreiden välistä kahdelle esteelle. Sitten pujottelu, kuja ja heinäpaalien muodostama kolmoissarja. Lopuksi ”tökkiminen” ja lujaa maaliin. Molemmat meidän ratsukoista suorittivat radan hienosti! Palkintojen jaossa olivat kaikki ryhmän ratsukot. Tytöt pyydettiin eteen ja heitä haastateltiin vähän. Hyvin Aliina ja Sini muistivat kertoa keppareiden kasvattajan ja muut tiedot. He saivat vielä pokaalin kasvattajapalkintona. Voi miten tyytyväisiä olimme! Laitoin Elenalle samantien kuvia ja hänkin oli onnellinen palkinnosta! ”Olli” ja ”Lulu” jäivät nyt Aliinan ja Sinin hoiviin kuukaudeksi. He ehtivät treenata rauhassa ennen Tampereen messuja. Olli ja Lulu on myynnissä, hintaa voi tiedustella minulta!

Kyllä löi ällikällä, kun katselin keppariratsukkojen määrää! Aivan tolkuttoman suosittua heppatyttöjen ja -poikien keskuudessa. Instagramissa on kepparitallien tilejä ja silloin tällöin löytyy netistäkin ihan ”virallisia” sivuja. Puhumattakaan YouTubessa olevista hyppyvideoista jne. Ja niin paljon erilaisia keppareita! Osa oikeasti ihan käsittämättömän hienoja! Ystäväni EA on jonkinlainen iso kiho kepparipiireissä, tienaa taskurahoja niitä tekemällä. Hänellä kyllä homma hanskassa sen suhteen. Aloin miettiä, pitäisikö laajentaa omaakin osaamistaan keppareiden pariin… Sehän on Bisnestä isolla B:llä! Ennen messujen kisaa oli verryttelyä ja ennen sitä kepparitunti. Hienosti nousi laukat ja onnistui ympyrät. Yksi ratsukko oli kuitenkin ylitse muiden ja pisti silmään! Pitkäjalkainen ratsukko meni näyttävää käyntiä ja keskiravia ympäri uraa, jopa hieman passagea tapaillen. Tuo tyttö saikin myös erikoismaininnan ja pokaalin. Miksi en ole itse lapsuudessani tutustunut keppareihin? Mutta voi kurjuus! Olin niin innostunut keppareiden SM-kilpailuista, etten tajunnutkaan kuinka suositut kisat ovat! Ilmoittautumispaikat olivat menneet jo aikoja sitten, joten tytöiltä jäi nyt sitten SM-kisat välistä… No, me menemme sitten sunnuntaina avoimiin luokkiin.

Keppihevoset edustavat kulttuuria, joka on valitettavasti katoamassa. Lasten täytyy saada olla lapsia mahdollisimman pitkään. Liian nopeasti halutaan olla niin aikuisia; meikataan, seurustellaan, juopotellaan… Kepparit tarjoavat rajattomasti mahdollisuuksia, vain mielikuvitus (ja omat käsityötaidot) on rajana! Oli myös virkistävää nähdä miljoonan kepparitytön seassa yksi rohkea poika, joka oli mukana kisaamassa!

Allekirjoittanut

Pennie
Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

2 thoughts on “HHF: Keppihevosten kilpailut.

  1. Hahah, kyllä joukkoon mahtuu vanhempiakin, tervetuloa vaan mukaan Keppihevosyhdistyksen toimintaan. : D Itseasiassa hevospuolen ammattilaisesta voisi olla paljonkin apua suunnitteilla olevaa valmentaja- ja tuomarikoulutusohjelmaa silmällä pitäen…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *