Ratsutettujen nykyhetki.

Ratsutettujen nykyhetki.

Missä he ovat tällä hetkellä?
Minulla on ollut vuosien varrella paljon ratsutettavia, suurin osa nuoria sisäänratsutettavia sekä tavallisia harrasteratsuja. Olen aika vähän kilpaillut ratsutettavillani juurikin tästä syystä. Nyt kuitenkin ajattelin vähän kertoa ex-ratsutettavieni kuulumisia. 
Vuonna 2011 minulla oli heti vuoden vaihteen jälkeen sisäänratsastettavana 3-vuotias (s. 2008) puoliveriruuna Roi. Se oli erittäin herkkä ja hätäinen alusta lähtien. Roin kanssa oli aluksi selkäännousussa ongelmia, mutta koska ruuna oli nopea oppimaan, asia ”selätettiin” pian. Kahdessa kuukaudessa saatiin aikaiseksi perusasiat nollasta; käynti, ravi, kääntävät ja väistättävät avut sekä laukannostoja. Laukkaa ei varsinaisesti työstetty niin paljoa. Kävin vielä ruunan kotitallilla maneesissa laukkaa kerran pari korjaamassa. Sitten en ole useampaan vuoteen Roista kuullut mitään… Nykyään se on Petralla. Hän on tehnyt huimasti töitä Roin kanssa, sillä ruuna oli kadottanut laukka-avut tällä välillä. Roilla on hypätty ja kilpailtu menestyneesti koulua mm. HeA -luokissa jopa 62 % tuloksin. Minullahan ei tähän tietysti ole osaa eikä arpaa, mutta perustöissä olen ehkäpä onnistunut. 🙂 Tsemppiä Petralle ja Roille jatkoon!

Ylempänä Roi nykyään, alakuvassa minä selässä 2011.
Keväällä 2013 tuli meidän kasvattajatutulta myöskin sisäänratsutettavaksi 5-vuotias (s. 2008) newforest -tamma Chloe. Se oli hieman myöhässä ratsutuksesta varsomisen takia, mutta kuitenkin asiallinen käsitellä. Chloe oli totutettu jo satulaan, mikä helpotti meidän työtä. Tamma oli kuulolla ja erittäin nopea oppimaan. Ainoastaan eteenpäinpyrkimys puuttui ja sen kanssa saikin tehdä töitä. Kahden kuukauden ratsutuksen jälkeen Chloe osasi kaikki askellajit ja lähti jatkamaan harjoituksia kotiin omistajan sukulaisperheelle. Chloe on kilpaillut nyt koulussa, mm. PoniBreedersissä ollen tänä vuonna 7. sijalla kokonaiskilpailussa. Eteenpäinpyrkimys on kuulemma parantunut, olisi joskus kiva nähdä Chloe kisaradalla!

Ylempänä Chloe Laaksolla kisoissa, alempana PB -radalla.
Kiitos kuvista omistajille!

Allekirjoittanut

Pennie
Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *