Kauden ekat kisat.

Kauden ekat kisat.

Korpikylä 20.4.Extempore -ideana ilmoitin Akron Korpparin seuraestekisoihin. Ruuna on tykännyt estetreeneistä ja ajattelin, että olisi sille kivaa vaihtelua muutenkin. Alunperin Roosan piti mennä Akrolla hyppäämään, mutta tyttö mätkähti treeneissä alas (hevosesta riippumattomista syistä) ja venäytti nilkkansa. Niinpä vaihdettiin kuskiksi Jesse, joka oli osallistumassa joka tapauksessa omalla hevosellaan.

Akro oli 70 ja 80 cm luokissa, Bambe 80 ja 90 cm. Oltiin kisapaikalla ajoissa, joten ehdittiin katsoa pienempää luokkaa. Päänvaivaa aiheutti parkkijärjestelyt, sillä ohjaajaa ei ollut ja meillää hankalaa, sillä auto sivustalastattava. Vähän väliä joku ajoi ihan kylkeen kiinni ja jouduttiin pyytämään, että voisiko trailerin siirtää muualle… Lopulta siihen ajoi joku fiksu traikkunsa niin, että päästiin kulkemaan! Akro pääsi ajoissa Jessen kanssa maneesiin verkkaamaan, hieman jännitettiin miten Bambe jää yksin autoon. Kyllähän se siellää jytäsi, mutta rauhoittui loppua kohden.

Kouluruunani näytti kieltämättä hupaisalta verryttelyaluella. Muut olivat pienempiä ja kevytrakenteisia, Akro muita isompi ja raskas. ”Isoluinen”. Muiden mennessä reipasta vauhtia, Akro harjoitteli piruettilaukkaa. 😀 Ekassa luokassa Akro meni kovin rauhallisesti, mutta hyppäsi silti 0/0 radan! Katsomossa eräs täti päivitteli, että ”mikähän tuota hevosta vaivaa, kun ei oikein kulje”. Vastasin, että se on väärän lajin kisoissa. Sanoin Jesselle, että 80 cm saa ratsastaa vähän reippaammin eteen. Jesse luuli sen jo menneen vauhdikkaasti, ”kun se tuntui siltä”.

80 cm oli jo hieman isompi ja hankalampi rata. Yhdessä okserissa oli portti alla, mutta Akro meni varmasti koko homman. Taas 0/0 ja hetken ratsukko oli sijoillakin. Muut nopeammat meni ohi… Rataa kävellessämme tajusimme, että emme olleet ajatelleet ollenkaan jos siellä olisikin sarja. Ei ollut, mutta tuskin sekään olisi ollut ongelma! Olen kovin ylpeä Akrosta, se oli normaaliin tapaansa niin rauhallinen ja fiksu mies! Bambe hyppäsi 80 cm nollat, mutta 90 cm harmittava 4 vp.

Tänään vähän jumppailin Akroa kentällä, tuntui eilisen jälkeen todella jäykältä. Tein paljon taivuttelua volteilla ja ympyröillä, laukkaa ja siirtymisiä. Lopuksi oli ihan ok. Ensi lauantaina koulukilpailuiden vuoro Asikkalassa! Tällä kertaa minun vuoroni aloittaa kisakausi, tosin vain K.N. Specialilla…

Allekirjoittanut

Pennie
Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

2 thoughts on “Kauden ekat kisat.

  1. Voi kun toinen oli ihanan innokas korvat höröllä menossa! Tosi hyvin Akro hyppäsi! 🙂

    1. Ruuna ottaa kaikki aina niin rennosti, olimme kyllä yllättyneitä kuinka hyvin meni. 🙂

Comments are closed.