EqB-Teamin katsastus.

EqB-Teamin katsastus.

Orimattila 23.9.

Tänään olivat siis pian aloittavan EqB-Teamin valmennusryhmien katsastukset Orimattilassa Pia Varjosen tallilla. Tiimiin oli hakenut vajaa sata ratsukkoa, joten olen tyytyväinen, että olen päässyt tähänkin asti! Olen tämän viikon rämpinyt epätoivossa asian suhteen, sillä tiistaina Akrobat teloi polvensa naarmuille tarhassa ja jalka turvotteli hyvän aikaan. Kiitos hydrogelin ja kylmäyksen, turvostus laski ja pipit parani! Ehdimme ratsastella muutaman päivän normaalisti ennen tätä sunnuntaita! Olin jo varalle sopinut erään asiakkaan 6-vuotiaan suomenhevostamman, jota ratsutan. Tamma saa Pinkin mukaan kuulemma kuitenkin olla varahevosena.

Pakko hehkuttaa, että minulla on nyt todella hyvä ja selväpäinen hevonen! Ongelmitta autoon, hiljaa matkan ajan ja osaa käyttäytyä vieraissa paikoissa. Meidän ryhmän katsastus sujui hyvin; meitä ”arvioitiin” perusratsastuksessa, eli kevyessä ravissa voltteja, ympyröitä, laukannostoja ja siirtymisiä. Ruunan kohdalla haettiin ylälinjaa vahvistavia lihaksia, sillä se kovin haluaa vain tukeutua ohjaan, eikä esim. käyttää lannerangan alueen lihaksia. Koska olin alunperin hakenut Neron kanssa, meidät oli Akrobatin kanssa laitettu nuorten ryhmään… Toinen nuorista oli poissa, joten kaverina oli 3-vuotias ratsuponi. Pieni tasoero, mutta homma ok! Lähiaikoina tulee vielä varmistus tiimiin pääsemisestä, joten toivon, että yhteydenotto on positiivinen! Iso KIITOS Roosalle, joka on höösännyt hevostani jo monta päivää laittamalla kuntoon, kävelyttämällä ja toimimalla hevostensuperhoitajan! *hali*

Tuntuu, että syksyn mittaan ihmisillä kasvaa motivaatio ja halu tehdä suunnitelmia. Minulla yksi tärkeimpiä tulevia tapahtumia olisi päästä tähän tiimiin! Se auttaisi paljon valmentautumisessa ja kilpailukauteen valmistautumisessa, että olisi oma ”tukiverkko”, joka potkisi kuukausittain eteenpäin. Marikan tuki ja valmentaminen on tietysti meille todella tärkeää, välimatkaa on kuitenkin Viroon aina. Siellä voi hyvin käydä itse oppimassa, mutta hevosen kanssa on helpompaa ajaa 45 minuuttia Orimattilaan.

Lisäksi olen miettinyt ensi vuoden koulutuksia. Tästä aiheesta olin valmistautunut kirjoittamaan pitkän angstipostauksen, mutta koska fiilis on parempi – jätän väliin. 🙂 Ratsastuksenopettajan tutkinto on uudistumassa, siihen liitetään tarvittaessa myös II-tason valmentajan paperit. Olisi hieman kätevää! Vaikken mikään ratsastuksenopettaja varsinaisesti olekaan, voisin senkin ”tittelin” itselleni opiskella. II-taso valmentamisessa on kuitenkin pääkiikarissa. Olen erityisesti kovin harmistunut siitä, että nyt olisi haku käynnissä marraskuuhun asti ratsuvalmentajan eli ns. ratsukouluttajan/ratsuttajan koulutukseen. Ainoa paskanakki vain on, että pääsyvaatimuksena on mm. VaB -kisatulos… Joo, mistäs sen nykäisee, kun hevoset on tiuhaan vaihtuneet ettei ole saanut mitään aikaiseksi? Pakko kai vaan jatkaa treenausta ja kokeilla räväyttää se ensi kaudella, kun hevonen on lapasessa.

Jeppis, sellaista tähän väliin… Palaan asiaan, kun uutisia tulee! Nyt kuuntelemaan sateen ropinaa ja nukkumaan! P.S. Mulla myynnissä/vaihtoon tarjousten perusteella Stübben Romanus -estesatula, markkinapalstalla kuvat ym.! (Päivitys 24.9. YouTube -videoon vaihdettu musiikki, mutta saattaa vielä silti sekoilla. Yrityksenä näyttää pätkää eiliseltä.)

Allekirjoittanut

Pennie
Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

2 thoughts on “EqB-Teamin katsastus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *