Viikko-ohjelma, päivä 4.

Viikko-ohjelma, päivä 4.

Treeniohjelma jatkuu.

Neljäntenä päivänä jatketaan sileän työskentelyllä. Hevosen reaktiota ja kuuliaisuutta saa hyvin harjoiteltua ratsastamalla siirtymisiä eri askellajien välillä.

Viikko-ohjelma:

Päivä 1: taivuttelua, kouluratsastus

Päivä 2: tarkkaavaisuus; puomit / kavaletit

Päivä 3: vapaa; vaihtoehtoliikunta

Päivä 4: kuuliaisuus; siirtymisiä

Päivä 5: esteet

Päivä 6: oman lajin valmennus, n. 1 1/2 h

Päivä 7: palautteleva harjoitus

Siirtymisiä voi tehdä miltei minkä tahansa tehtävän yhteydessä. Tämän päivän harjoituksena on kuitenkin siirtymiset kulmissa. Kentälle tai maneesiin voi rajata puomeilla tai kartioilla noin 20 x 20 metrin neliön. Aloita neliön ratsastaminen huolellisella kulmiin taivuttamisella. Tee sivujen keskelle pysähdykset. Pysähdys tulee tehdä istunnan ja vatsalihasten kautta, valmistele huolella, puolipidätteet. Pysähdys ei saa mennä kättä vasten, eli pohje lähellä ja pehmeä sisäkäsi. Huolehdi, että hevonen lähtee pysähdyksistä napakasti liikkeelle!

Kun neliö onnistuu kevyessä ravissa, istu harjoitusraviin. Kulmissa edelleen puolipidäte, asetus, taivutus sisäpohkeelle ja ulkojalka kääntää etujalat edestä seuraavaan suuntaan. Sopivasta kohdasta siirry harjoituksen seuraavaan osaan, tee siirtyminen käyntiin ennen kulmaa. Taas hyvä valmistelu, ennen käyntiin siirtymistä hidasta ja kasaa askelta. Pehmeä siirtymä käyntiin. Kulma käynnissä ja takaisin raviin, hevosen tulee vastata pohjeapuun heti. Jatka siirymisten tekemistä joka kulmassa. Vaikeusastetta voi lisätä tekemällä ravista kulmaan pysähdyksen ja jatkamalla käynnissä kulman yli > uusi ravisiirtyminen.

Usein ratsastajat tekevät tärkeimmät työt hevosen kanssa ravissa, joten älä unohda laukkatyöskentelyn tärkeyttä! Varsinkin talvella ratsastajat, joilla vain kenttä käytössä voi laukkaosuus jäädä pohjan ja kelin takia vähäiseksi. Vielä kun on sulaa, tee mahdollisimman paljon tiukkoja laukkatreenejä. Siirtymiset sopivat siihen mainiosti!

Laukkasiirtymiset voi tehdä neliöllä tai raa’emman hevosen kanssa isolla ympyrällä. Tee ensin muutama nosto ravista. Valmistele nostot hyvin; tiivis istunta, lyhyemmät askeleet, tukeva ulko-ohja. Älä lähde nojaamaan nostossa eteen! Anna laukan pyöriä hetki eteenpäin ja tee sitten siirtyminen takaisin raviin. Käytä aluksi aikaa, ettei siirtymistä tule hätäisiä. Kun hevonen tuntuu hyvältä voit leikkiä askellajien välillä; ravi, laukka, ravi, käynti, ravi, laukka, ravi, seis, käynti, laukka jne. Ratsasta taas molemmat suunnat, huonompaan suuntaa pari ylimääräistä!

Huomenna hypätään!

Allekirjoittanut

Pennie
Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *