Suomenhevosen minimointia.

Suomenhevosen minimointia.

Taikan matka mestaritason opetushevoseksi on alkanut!

Oltuani tiistaina MINIMOI -kurssilla (lue lisää edellisessä postauksessa), aloitin kotona kyseessä olevan ns. tekniikan soveltamisen uutuuteeni eli suomenhevostamma Taikaan. En usko, että tämä systeemi varsinaisessa merkityksessään sopii muille meidän hevosillemme enkä aio sitä oppilailleni sen kummemmin opettaa. Mutta Taika on juuri sopiva ”uhri” tähän hommaan, koska on alkumetreillä oikeissa ratsuhommissa ja MINIMOInti on hyvä apuväline!

Taikalla on siis ratsastettu pidemmän aikaa (startannut ainoastaan v. 2006), mutta ei ole juurikaan ratsastettu. Joten nyt aloitamme ihan perusasioista, eli taivuttamisesta, pysähdyksistä ja siirtymisistä. MINIMOInnissa siis ideana saada hevonen toimimaan pienillä avuilla ja reagoimaan vähällä vaivalla. Taikan yhtenä ongelmana on kipittäminen, eli alkukäynneissä ei malta kävellä rauhassa ja ravissakin välillä hössöttää. MINIMOInnin yhtenä pääpointtina on opettaa hevonen tekemään pysähdykset ilman, että se menee kättä vasten. Tämä yleistä esim. etupainoisilla suokeilla. Pidättäessä käsiä ei saa vetää taaksepäin, vaan hieman nostaa ylemmäs pidätettä tehdessä ja sitten myödätä, kun se on mennyt läpi. Taikan kanssa ollaan käynnissä tehty löysällä tuntumalla hidastuksia ja pysähdyksiä, jotta puoli- ja kokopidäte tulee selkeäksi. Istunta toimii tammalla hyvin, joten siitä on ollut apua! Kuolaimena Taikalla on nyt alkuun fullcheek kolmipalalla tehostamassa kääntymistä.

Kun Taika osaa yhdistää puolipidätteen hidastukseen, sujuu ravikin paremmin! Ympyröillä se on alkanut taipua ja jopa pyöristyä aika ajoin! Laukannostot alkavat olla jossain kuosissa, nostaa jo pohkeesta kuin ”napista” – ottaen huomioon, että olemme ratsastaneet Taikaa vajaan viikon vasta. Taika siirtyy tunneille, kun uskon sen pärjäävän muiden seassa. Tekemällä oppii! Elokuussa tulossa Mäntsälässä jatkoa MINIMOINTI -kurssille, jos suuntaisin Taikan kanssa sinne silloin?

Kuvissa Manta ja Taika.

Allekirjoittanut

Pennie
Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

2 thoughts on “Suomenhevosen minimointia.

  1. Osuva otsikko, ennen kuin tutustuin tekstiin, luulin että olet hurahtanut putteihin lopullisesti ja kirjoitat suokkien minimoinnista toisessa merkityksessä 😀

    Kivannäköinen tää Taika, onnea sen kanssa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *