Tuntisuunnitelma.

Tuntisuunnitelma.

Taas olisi tarjolla WANHA tuntisuunnitelma… 😉

Asetus, taivutus ja siirtymät.

Penina Peltonen

Tunnin tavoite: Reipas ja rento hevonen, joka kuuntelee ratsastajan apuja erilaisissa siirtymissä sekä malttaa odottaa ratsastajaa. Hevonen asettuu ja taipuu rehellisesti. Ratsastaja tietää ja ymmärtää mitä hevoselta tulee pyytää ja miksi sekä säilyttää oman ryhtinsä, oikean asennon ja tasapainon.

( Apuvälineet: 6 kpl muovikartioita (keilat). )

Ravityöskentely: Kentän/maneesin C ja L -päätyihin sekä keskelle (I) laitetaan kahdet keilat. Ratsukot lähtevät kevyessä ravissa ratsastamaan kahdeksikkoa menemällä keilojen välistä keskellä ja päädyissä. Kierros vaihtuu siis aina keskellä. Kun jokainen on saanut muodostettua kahdeksikon jatketaan harjoitusravissa. Ratsukoiden tulee tehdä käyntisiirtyminen aluksi keskikeilojen kohdalla, sitten myös päädyissä. Jatketaan kahdeksikkouraa.

Tehtävän tarkoituksena on saada hevonen toimimaan mahdollisimman pienillä avuilla, käyntiaskeleita otetaan vain muutama ja siirrytään takaisin raviin. Käyntiaskeleiden aikana hevonen kävelee selkeästi eikä ota odota jännittyneenä raviin siirtymistä. Raviin tulee lähteä viipymättä. Kahdeksikon kaaret ratsastetaan niin, että hevonen asettuu ja taipuu, eikä paina sisäpohjetta vasten tai karkaa ulkoapujen yli, ennen käyntisiirtymisiä hevonen suoristetaan. Ratsastaja hakee hevoseen ”on/off” -tuntumaa, jolloin siirtymiset ovat teräviä ja tapahtuvat ajallaan.

Työskentely ravi-laukka siirtymissä: Harjoitusravissa ratsastetaan C – S -linjalle täyskaarto. Uralle palattua nostetaan laukka ja laukataan L -päätyyn ympyrä. Laukka jatkuu R -pisteeseen asti, jossa siirtyminen raviin. Ratsastetaan jälleen täyskaarto C – R -linjalle, laukka uralta, L – pääty-ympyrä ja S -kohdassa raviin. Sama kaarto – ympyrä – kaarto -tehtävä jatkuu.

Harjoituksessa hevoset valmistellaan ravikaaroilla laukannostoihin, kaarrot toimivat myös rauhoittavana tehtävänä laukan jälkeen. Kaarroilla hevonen asettuu, taipuu ja suoristuu. Laukassa haetaan rauhallinen tahti, hevonen odottaa ja ympyrä on hallittu sekä säilyttää muotonsa. Ravisiirtymiset valmistellaan huolella.

Loppuverryttely ravissa: Itsenäisesti erikokoisia ympyröitä ja voltteja keventäen. Hevonen haetaan taas rennoksi ja tahdiltaan rauhalliseksi.

Kauhea piirustus, koettakaa saada selvää…

Allekirjoittanut

Pennie
Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

4 thoughts on “Tuntisuunnitelma.

  1. Voin vaan kuvitella kuinka joku ro-opiskelija onnessaan pitää näillä tuntejansa.

  2. Toi ravityöskentely on kyl kivan kuulonen tehtävä ! Taidankin kokeilla tänään ratsastaa kuivaneella kentällä tuota, jos sais vaikka hevosen peräti kuulolle 😀 ! Semmonen laiskamato tuo oma tamma että sitä saa alkutunnin tosissaan ''potkia'' !

  3. jos siitä tulis kovinkin suosittua että ro pitää näillä tunteja niin luulen että jossakin vaiheessa alkaa hälytyskellot soida opettajilla kun 5 ratsastaja tulee saman tuntisuunnitelman ja tehtävän kanssa pitämään tuntia, ja lisäks näin helposti kun on löydettävissä niin eiköhän siinä nopeesti käry kävis jos opettajat tai muut oppilaat sattuvat kanssa käyttämään nettiä..

  4. Hui, toivottavasti eivät RO:t aloita massakopiointia… 😮 Nämä tehtävät lähinnä kotioloihin tarkoitettuja. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *