Ison ponin elämää.

Ison ponin elämää.

Matkalla uudeksi näyttö & käyttö -poniksi!
Sanonta kuuluu ”suutarin lapsella ei ole kenkiä”, mutta täytyy sanoa, että tällä kertaa se ei pidä paikkaansa! Olen tehnyt paljon töitä eri ihmisten nuorten hevosten kanssa, mutta ylpeänä voin kertoa, että oma ponini on hyvällä mallilla!
Lotta on nyt 3 -vuotiaaksi kääntynyt shettistamma (i. Peter O’Pan), jonka ostin kun se oli ihan varsa. Meille se tuli vieroituksen jälkeen noin puolivuotiaana. Lotta on käynyt paljon näyttelyissä ja pienestä pitäen totutettu kaikkiin eri tilanteisiin ja asioihin. Lastaus ja kuljetus sujuu, vuolut jne. Ei pelkää heinäsäkkejä, ei traktoreita – oikein fiksu ja tasapainoinen nuori poni! Vajaa 2 -vuotiaana se on opetettu ohjasajolle ja suuren kokonsa sekä kypsän rakenteensa vuoksi sillä on aloitettu ajaminen tänä talvena (Katso Lotta ajossa -video) Heidin toimesta. Nyt olen sitä itse opettanut juoksemaan liinassa sekä totuttanut satulassa olemiseen – kaikki on ollut Lotalle ihan okei. 🙂

Lotta, satula ja liinassa oleminen.

Vähän aikaa sitten kokeilimme Roosa L:n kanssa painon laittamista selkään. Aluksi ratsastaja oli selässä mahallaan, sen jälkeen puolittain jalustimella ja lopuksi kyydissä. Tässä videossa Lotan selässä ollaan toista kertaa:

Jatketaan ihan kevyesti ratsastelua, kerran tai pari viikossa noin 20 min kerrallaan. Olemme opettaneet apujen ymmärtämistä ja niiden kanssa meneekin tovi. Pikku hiljaa eteenpäin, syksyyn mennessä tavoitteena, että perusasiat hallussa. Ensi
vuonna voi sitten aloittaa tulevaisuuden SM-ponin rakentamisen! 🙂

Allekirjoittanut

Pennie
Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

One thought on “Ison ponin elämää.

  1. on tosi kiva tunne tietää että on myynyt varsan hyvään ja aktiiviseen kotiin. Kivaa ja aurinkoista kevättä!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *